• Siemens frekventni regulatori
  • Automatizacija malih hidroelektrana
  • SCADA i PLC programiranje

Simatic HMISIMATIC mobilni panel 277IWLAN

SIMATIC mobilni panel 277IWLANMobilni bežični operatorski panel sa svim HMI funkcijama za direktnu operatorsku kontrolu industrijskog pogona i mašina iz bilo koje tačke. Postoje varijante sa ili bez sigurnosnih funkcija, a obezbjeđen je IP 65 stepen zaštite, kao i ProfiSAFE komunikacija.

SIMATIC multi - paneli familije 270 i 370

SIMATIC multi - paneli familije 270 i 370Kompaktan robusni dizajn, male montažne dubine, bez rotirajućih dijelova. TFT displeji velike rezolucije i 64K boja. Veličine dijagonala displeja 7.5“; 10.4“; 12“; 15“; 19“. Windows CE operativni sistem. Implementirani interfejsi USB, MPI/DP, Profinet/Ethernet. Moguć pristup HTML aplikacijama preko Internet Explorer-a. Proširenje mogućnosti i funkcionalnosti opcijama: softverski PLC WinAC, OPC server, Sm@rtService za daljinsko održavanje i servis putem interaneta/Interneta), Sm@rtAccess za postizanje klijent – server funkcionalnost. Softver za programiranje – WinCC fleksibile.

SIMATIC paneli familije 270

SIMATIC paneli familije 270Touch paneli (TP) sa displejom osjetljivim na dodir ili kao operatorski paneli (OP) sa membranskom tastaturom. Dostupni u dvije varijante, TP277A i TP277B, sa TFT displejom i veličinom dijagonale ekrana 6“. Windows CE operativni sistem. Implementirani interfejsi USB, MPI/DP, Profinet/Ethernet. Neizbrisiva memorija podataka. Mogućnost naknadne obrade podataka omogućeno podrškom standardnih Windows CSV formata. Podržane Visual Basic skripte. Softver za programiranje – WinCC fleksibile.

SIMATIC paneli familije 170

SIMATIC paneli familije 170Touch paneli (TP) sa displejom osjetljivim na dodir ili kao operatorski paneli (OP) sa membranskom tastaturom. Dostupni u tri varijante, TP177A, OP177B i TP177B, sa grafičkim STN displejom veličine dijagonale 5.7“ i 4 nijanse plave boje /256 boja, kao i TFT widescreen kolor displejom veličine dijagonale ekrana 4.3“. Implementirani interfejsi USB, Profibus, Profinet. Vektorska grafika. Recepture, trend displeji, bar – grafovi, lozinke. Omogućava spajanje štampača i eksterne tastature. Neizbrisivi bafer poruka – bez baterija. Softver za programiranje – WinCC fleksibile.

SIMATIC paneli familije 70

SIMATIC paneli familije 70Operatorski paneli (OP) kompaktnog dizajna i štede prostor za ugradnju. Opremljeni su membranskom tastaturom i grafičkim displejom koji podržava bitmape i druge grafičke objekte. Moguće veličine dijagonale ekrana 3“ i 4.5“. Implementirani interfejsi MPI i Profibus. Moguće korisničko definisanje klasa alarma.

NAŠA RJEŠENJA ZA AUTOMATIZACIJU MALIH HIDROELEKTRANA

OA-AE1

 -    ormar dimenzija 2000x1600x600

-    PLC S7 300 i S7 1200 Siemens

-    HMI 15“ Siemens

-    Sklopna tehnika Schneider Electric

-    SCADA WinCC Professional

-    ComAp relej za zaštitu i sinhronizaciju

-    Basler uređaj za kontrolu pobude

 

 

Ovo je gotovo rješenje koje se sastoji od dva ormara u kojima se nalazi oprema za automatiku i oprema za uključenje generatora na mrežu.
Sistem je upravljan kontrolerom serije S7 300 Siemens. Elektranom je moguće upravljati na 3 načina: preko panela, preko tastera i preko SCADA-e u kontrolnoj sobi.
Sva mjerenja (snaga, struja, napon) se mogu trajno arhivirati na računaru na kojem se izvršava SCADA.

 

 


 

OA-AE2

 

-    ormar dimenzija 1200x800x400

-    PLC S7 1200 Siemens

-    HMI 6,4“ Siemens

-    Sklopna tehnika Schneider Electric

-    ComAp relej za zaštitu i sinhronizaciju

 

 

Ovo je rješenje za skromnije aplikacije u smislu da nemamo mogućnost arhiviranja podataka, ali bez obzira na to sadrži sve elemente neophodne za upravljanje elektranom.
Sistemom upravlja kontroler S7 1200, koji sve mjerene podatke prebacuje na panel.
Upravljanje je moguće preko panela ili preko tastera. Sistem se može nadograditi po željama klijenta.

{mosmap width='100%'|height='400'|lat='44.71835'|lon='18.07989'| zoom='15'|mapType='Map'|marker='1'|align='center' }