• Siemens frekventni regulatori
  • Automatizacija malih hidroelektrana
  • SCADA i PLC programiranje

Industrijska automatizacijaIndustrijska automatizacija

Zahtjevi koje industrija postavlja pred firme koje se bave industrijskom automatizacijom su raznovrsni, kako po složenosti, tako i po različitosti opreme koja se koristi. Izrada rješenja u oblasti industrijske automatizacije zahtjeva stručne osobe širokog spektra znanja i velikog iskustva kako bi mogli odgovoriti na sve zahtjeve automatizacije koje industrija može postaviti pred njih. Do unazad nekoliko godina upravljanje u industriji bilo je bazirano na relejnoj tehnici, a danas se uglavnom koriste, zbog svoje fleksibilnosti i robusnosti, PLC kontroleri, od kojih se posebno, svojim kvalitetom i performanasama, ističu Siemens PLC kontroleri familije S7. Naše preduzeće posjeduje stručno osposobljene ljude za rad sa Siemens S7 familijom PLC kontrolera i  bogatim iskustvom u radu sa sklopnom, relejnom i mjerno-regulacionom opremom.

Veći broj uspješno izvedenih projekata i zadovoljnih klijenata daje nam za pravo da sa ponosom kažemo da možemo odgovoriti na sve zahtjeve upravljanja koje industrija može postaviti pred nas.

Osim izrade novih gotovih rješenja, našim kljijentima nudimo usluge reparacije i modernizacije svih vrsta industrijskih mašina, te mogućnost servisnog održavanja, kao i servisnih intervencija na opremi industrijske automatike

NAŠA RJEŠENJA ZA AUTOMATIZACIJU MALIH HIDROELEKTRANA

OA-AE1

 -    ormar dimenzija 2000x1600x600

-    PLC S7 300 i S7 1200 Siemens

-    HMI 15“ Siemens

-    Sklopna tehnika Schneider Electric

-    SCADA WinCC Professional

-    ComAp relej za zaštitu i sinhronizaciju

-    Basler uređaj za kontrolu pobude

 

 

Ovo je gotovo rješenje koje se sastoji od dva ormara u kojima se nalazi oprema za automatiku i oprema za uključenje generatora na mrežu.
Sistem je upravljan kontrolerom serije S7 300 Siemens. Elektranom je moguće upravljati na 3 načina: preko panela, preko tastera i preko SCADA-e u kontrolnoj sobi.
Sva mjerenja (snaga, struja, napon) se mogu trajno arhivirati na računaru na kojem se izvršava SCADA.

 

 


 

OA-AE2

 

-    ormar dimenzija 1200x800x400

-    PLC S7 1200 Siemens

-    HMI 6,4“ Siemens

-    Sklopna tehnika Schneider Electric

-    ComAp relej za zaštitu i sinhronizaciju

 

 

Ovo je rješenje za skromnije aplikacije u smislu da nemamo mogućnost arhiviranja podataka, ali bez obzira na to sadrži sve elemente neophodne za upravljanje elektranom.
Sistemom upravlja kontroler S7 1200, koji sve mjerene podatke prebacuje na panel.
Upravljanje je moguće preko panela ili preko tastera. Sistem se može nadograditi po željama klijenta.

{mosmap width='100%'|height='400'|lat='44.71835'|lon='18.07989'| zoom='15'|mapType='Map'|marker='1'|align='center' }