• Siemens frekventni regulatori
  • Automatizacija malih hidroelektrana
  • SCADA i PLC programiranje

VaconVACON NXP System Drive

Alfa elektro - Vacon NXP System Drive VACON NXP System Drive je sveobuhvatan pogonski modul koji korisnicima obezbeđuje postizanje kvaliteta i standarda za potrebe teške industrije.

 

Detaljnije...

VACON NXP Grid Converter

 VACON NXP tehnologija koristi se da potpomognu vratilima generatora i podupru smanjenje potrošnje goriva i povećanje efikasnosti.

 

Detaljnije...

VACON NXP Drive Module

Alfa elektro - Vacon NXP Drive Module Kao jedan od najmanjih industrijskih modula na tržištu, njegov kompaktan dizajna olakšava ugradnju u ormane. DriveSynch mogućnost povoljšava redudantnost i omogućuje snagu u rasponu do čak 5 MW.

 

Detaljnije...

VACON NXS Standalone

Alfa elektro - Vacon NXS StandaloneRobustan AC pogon sa IP21/UL tip 1 ili IP54/UL tip 12 zaštitama koje ga čine savršenim za upotrebu u teško dostupnim prostorima ograničenih dimenzija.

 

Detaljnije...

VACON NXP Liquid Cooled

Alfa elektro - Vacon NXP Liquid CooledVodom hlađen AC pogon namenjen uslovima otežanog hlađenja vazduhom. Odlikuje ga izuzetno dobar odnos snage i veličine.

 

Detaljnije...

VACON NXP Common DC bus

Alfa elektro - Vacon NXP Common DC bus Ova porodica proizvoda poseduje aktivne front-end jedinice, inverter jedice i jedinice kočenja bazirane na VACON NX seriji.

 

Detaljnije...

VACON NXC Low Harmonic

Alfa elektro - Vacon NXC Low Harmonic Ovo AC rešenje poseduje sve mogućnosti standardnog VACON NXC, a pored toga smanjuje harmonijske distorzije pomoću aktivne front-end tehnologije.

 

Detaljnije...

VACON NXC

Alfa elektro - Vacon NXC Kompaktan AC pogon robusnog dizajna sa pouzdanim termalnim rukovanjem, obezbeđuje nesmetan rad u teškim i zahtevnim uslovima.

 

detaljnije...

VACON NXP Air Cooled

Alfa elektro - Vacon NXP Air Cooled Vazdušno hlađeno AC, snažno i precizno pogonsko rešenje dinamičnih performansi. Dostupan u izvedbi zidne montaže ili kao samostojeći modul napajanja u rasponu od 0,75 kW do 2 MW.

 

Detaljnije...

VACON X series

Alfa elektro - Vacon X SeriesRobustan AC pogon dizajniran za teška industrijska okruženja.

 

Detaljnije...

VACON 100 X

Alfa elektro - Vacon 100 XDecentralizovano rešenje AC pogona sa rasponom snage do 37kW. Njegovo kućište dolazi sa IP66/ tip 4X sertifikatom i kao takvo se uklapa u svaki prostor.

 

Detaljnije...

VACON 100 HVAC

Alfa elektro - Vacon 100 HVAC AC pogon namenjen  pumpama, ventilatorima i kompresorima u industriji automatizacije zgrada i objekata.

 

Detaljnije...

VACON 100 FLOW

Alfa elektro - Vacon 100 FLOW VACON 100 FLOW je standardni AC pogon sa funkcionalnostima namenjenim aplikacijama za pumpe, ventilatore i kompresore.

 

Detaljnije...

Vacon 100

Alfa elektro - Vacon 100Višenamenski AC pogon bez premca  u svom tržišnom području sa ugrađenom mrežnom karticom i specifičnim aplikacijama što ga čini prilagodljivim za bezbroj namena.

 

Detaljnije...

VACON NXS

Alfa elektro - Vacon NXSRobustan, moćan standardni AC uređaj sa "trip free" operacijom koja je pogodna za korišćenje u industrijskim aplikacijama.

 

Detaljine...

VACON NXL

Alfa elektro - Vacon NXL Snažan standardni AC uređaj namenjen industrijskim i stambenim aplikacijama sa zaštitom visoke klase, dizajniran da uštedi prostor.

 

Detaljnije...

VACON 20 X

Alfa elektro - Vacon 20 X Najkompaktniji IP66/tip 4x decentralizovani uređaj na tržištu.

 

Detaljnije...

Vacon 20 Cold Plate

Alfa elektro - Vacon 20 Cold PlatePoseduje sve funkcionalnosti kao i VACON 20 sa jedinstvenim rešenjem za hlađenje smeštenim u malom prostoru.

 

Detaljnije...

Vacon 20

Alfa elektro - Vacon 20 VACON 20 nudi izuzetne performanse, adaptivnost i ugrađenu funkcionalnost.

 

Detaljnije...

Vacon 10

Alfa elektro - Vacon 10Kompaktan uređaj sa svim funkcionalnostima ugrađenim u jedinstvenu jedinicu. Brzo se montira, lako koristi, a pogodan je i za veliki broj OEM aplikacija.

 

Detaljnije...

NAŠA RJEŠENJA ZA AUTOMATIZACIJU MALIH HIDROELEKTRANA

OA-AE1

 -    ormar dimenzija 2000x1600x600

-    PLC S7 300 i S7 1200 Siemens

-    HMI 15“ Siemens

-    Sklopna tehnika Schneider Electric

-    SCADA WinCC Professional

-    ComAp relej za zaštitu i sinhronizaciju

-    Basler uređaj za kontrolu pobude

 

 

Ovo je gotovo rješenje koje se sastoji od dva ormara u kojima se nalazi oprema za automatiku i oprema za uključenje generatora na mrežu.
Sistem je upravljan kontrolerom serije S7 300 Siemens. Elektranom je moguće upravljati na 3 načina: preko panela, preko tastera i preko SCADA-e u kontrolnoj sobi.
Sva mjerenja (snaga, struja, napon) se mogu trajno arhivirati na računaru na kojem se izvršava SCADA.

 

 


 

OA-AE2

 

-    ormar dimenzija 1200x800x400

-    PLC S7 1200 Siemens

-    HMI 6,4“ Siemens

-    Sklopna tehnika Schneider Electric

-    ComAp relej za zaštitu i sinhronizaciju

 

 

Ovo je rješenje za skromnije aplikacije u smislu da nemamo mogućnost arhiviranja podataka, ali bez obzira na to sadrži sve elemente neophodne za upravljanje elektranom.
Sistemom upravlja kontroler S7 1200, koji sve mjerene podatke prebacuje na panel.
Upravljanje je moguće preko panela ili preko tastera. Sistem se može nadograditi po željama klijenta.

{mosmap width='100%'|height='400'|lat='44.71835'|lon='18.07989'| zoom='15'|mapType='Map'|marker='1'|align='center' }